Sprekers

Dit is de lijst met de tot dus ver aangekondigde sprekers. De komende dagen zullen wij nog meer sprekers bekend gaan maken!

Remkus de Vries

Remkus de Vries houdt zich al meer dan 12 jaar professioneel bezig met WordPress en werkt als Manager Partnerships bij Yoast en weet ook het één en ander over WordPress onderhoud.

Daarnaast is hij net zo lang al verantwoordelijk voor WordPress Nederland, het vertaalteam en de forums. In 2009 was hij één van de oprichters van WordCamp Nederland en in 2013 van WordCamp Europe.

Remkus laatste avontuur samen met zijn vrouw (don’t worry, it’s SFW) vind je op ThemeMix. Meer informatie vind op zijn blog. Of hier @DeFries.

Jorn de Vreede & Theo Doornbos

Jorn: Al jaren onderdeel van het Strategie & Ontwerp team bij theFactor.e. Dit nuchtere noordelijke internetbureau draait al sinds 1996 mee in de top van Nederland. Ze werken voor klanten als DAS, Goldman Sachs, CNV, Sanquin en UMC Utrecht. Naast gadgetfreak en trendwatcher werkt Jorn dagelijks met zijn collega’s aan het uitdenken van toffe online concepten en strategieën. De optimale oplossing vinden tussen bedrijfsdoelen, gebruikersbehoeften en organisatiemogelijkheden is daarbij de uitdaging.

Theo: Sinds 2003 ontwerper bij theFactor.e. met ruime ervaring in off-line en online uitingen. Theo is in essentie uit op oprechte, open en eerlijke samenwerking. Gaan voor kwaliteit. En daarbij het onzichtbare zichtbaar maken. Eruit halen wat er in potentie aanwezig is, kwalitatieve groei realiseren, doordringen tot de kern. Iets brengen en toevoegen dat raakt, en dat mensen in beweging brengt.

Wendy Weel & Kelly Eekhof

Wendy is (WordPress webbouwer sinds 2011 door Van Ons, WP Meetup Heerhugowaard, co-organizer WCEU) en Kelly (Grafisch vormgever co-organizer WCEU)
Samen zijn zij Sterk in Media met meer dan 11 jaar ervaring in de marketing. Zij zijn samen gegaan sinds 1/12/16 en dit heeft dan ook te maken met een professionaliseringsslag. Sterk in Media is een marketingbureau dat wordt gerund door West-Friese nuchterheid. Het knalt van het enthousiasme, lol en teamwork. Tussen de leden is er een sterke chemie en dat zorgt voor een enthousiaste samenwerking. Maar wel nog steeds met de West-Friese nuchterheid, wat je ziet is wat je krijgt.

Wendie Huis in ’t Veld

Wendie ontdekte WordPress in 2009. In 2011 maakte ze van haar hobby haar beroep (als freelancer) waaruit in 2015 de Websiteclub is geboren. Ze is behoorlijk actief op verschillende WordCamps, onder andere als volunteer, spreker en emcee’s en ze is lid van het organisatie team van WordCamp Europe 2018.
Naast haar werk in de Websiteclub is Wendie actief bij De Liefdesdokter.

Martin Kuipers

Van 2007 tot 2015 heb ik een prachtig software- en organisatieadviesbedrijf opgezet. In 2015 heb ik na een intense zoektocht naar ‘wat ik wil’ afscheid genomen van de zekerheid van alles, en gekozen voor het onbekende. De vraag voor mij was: doe ik wat iedereen van mij verwacht, of volg ik mijn hart?

In de periode daarna heb ik part-time gewerkt als coach en afstudeerbegeleider bij de Frysian Design Factory in Leeuwarden, waar ik veel trajecten van studenten begeleidde in de zoektocht naar hun plek in de wereld.

Momenteel houd ik mij bezig met het componeren en maken van muziek, meditatie, yoga, het werken aan audio/videoproducties .

Erwin Manten

Erwin Manten is oprichter van Pixl, een online marketingbureau uit Leeuwarden. Erwin is in zijn werk dagelijks bezig met de online stragie van bedrijven en organisaties in een groot aantal branches. In zijn werk gebruikt hij zoveel mogelijk data. Data-driven marketing is één van de belangrijkste aspecten waarin Erwin en zijn team zich onderscheiden.

Samenwerken is daarnaast een belangrijk onderdeel van de filosofie van Pixl. Samenwerken met de opdrachtgevers, maar vooral ook met andere vakmensen. Developers spelen een belangrijke rol in de samenwerkingen. In zijn presentatie zal de kracht van marketing in combinatie met techniek dan ook nadrukkelijk naar voren komen.

Manuela van Prooijen

Manuela van Prooijen (The Netherlands) started Weblish (WordPress and online marketing training) in 2011. She organizes WordPress Meetup Utrecht and is co-organizer of WordCamp Utrecht. As a certified Guerrilla Marketing Coach she advises small business owners about the possibilities of using low-budget/creative marketing strategies. And WordPress is the perfect vehicle for this.

She loves oldskool loud punkrock and rock music and bagels.

Michelle Foolen

Michelle is afgestudeerd als sociaal psycholoog en na een tijdje lesgeven aan de Radboud Universiteit is ze overgestapt naar Yoast. Hier is ze werkzaam als SEO Consultant. Ze geeft advies aan klanten over hoe ze hun website het beste kunnen verbeteren.

Wouter van de Velde

Wouter has multiple years of experience as an account manager at Savvii Manager WordPress Hosting. He makes sure clients are happy and get the perfect plan for their needs. Everything starts with starting a conversation and asking the right questions. Wouter has built several WordPress sites and has a background in commerce.

Brecht Ryckaert

Brecht is a WordPress enthusiast from Belgium who’s been using WordPress since version 1.5. He has 10 years of experience in the hosting industry and is well versed with security, performance and problem solving. When not diving into WordPress, he loves to write while nipping on a single malt. He blogs at https://brechtryckaert.com.

David de Boer

David created Paytium (https://www.paytium.nl), a simple plugin to accept payments in WordPress websites without complicated integrations. He is an online payments expert and entrepreneur that has been sharing his knowledge and experience since 2003.

David also manages other WordPress plugins such as the Mollie integration for WooCommerce and Post Snippets (https://www.postsnippets.com). Together these plugins run on more than 60.000 websites!

Marieke Vinckers

Droom je leven en leef je droom. Dat is mijn filosofie. En naar die filosofie leef ik. Het liefst ben ik vrij, in beweging, op de yogamat of buiten en vooral: schrijvende. Geef het beestje een naam: tekstschrijver, blogger, vlogger, levensgenieter, bakfietser, vrijbuiter en yogini.

Felix Arntz

Felix is a WordPress freelancer based in Germany, where he has been implementing client solutions and plugins for several years now. He is a backend developer with a major focus on multisite environments.
Aside from occasionally creating open-source plugins to give back to the WordPress project, he is also involved in core development, where he has been a component maintainer for Multisite, Capabilities and Post Thumbnails for a while, and became a committer in late 2016.

When not doing WordPress stuff, he spends his time producing music and playing the piano as well as soccer. He does all of that while drinking a lot of Mountain Dew.

Karin Winters

Onderwijsondernemer, Ontwikkelaar elearning modules met Learndash, ontwikkelaar Leerlijnen Mediawijsheid, Digitale Vaardigheden Leraren. Edublogger.